APK keuring

Professionele service en nooit verrassingen achteraf.

Is uw auto toe aan de APK? Durmi Auto is de professionele merkgarage van uw regio. Een gemotiveerd team van vakkundige en ervaren collega's staat voor u klaar. U kunt ons vinden in Alkmaar, Zaandam, Amsterdam, Purmerend en Zwaag. 

De APK kost bij Durmi Auto altijd € 29,-. 

(Excl. afmeldkosten) In combinatie met een onderhoudsbeurt is de APK zelfs geheel gratis!

 
Maak direct een afspraak
 
Waarom kiezen voor Durmi Auto? 


Op welke punten wordt uw auto tijdens de APK gekeurd?

 • Kleine Beurt
 • Banden
 • Uitlaat
 • Gordels
 • Carrosserie
 • Remmen
 • Verlichting
 • Wielophanging
 • Stuurinrichting
 • Zicht, vergrendeling en geluid
 Wanneer heeft uw auto APK nodig?

U krijgt vanzelf bericht via de post dat de APK van uw auto afloopt. De auto moet voor de vastgestelde datum opnieuw gekeurd zijn, anders ontvangt u automatisch een boete van het Centraal Justitieel Planbureau. Bekijk hieronder een overzicht van de keuringsintervallen:

Datum eerste toelating na 1 januari 2005: auto’s met benzinemotor of elektrische aandrijving moeten na 4 jaar hun eerste APK krijgen. Daarna 2 keer na 2 jaar. Vervolgens moet ieder jaar een APK uitgevoerd worden. Voor dieselauto’s gelden andere intervallen. Na de eerste 3 jaar is een nieuwe APK nodig. Daarna is de interval 1 keer per jaar.

 • Datum eerste toelating voor 1 januari 2005: eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar.
 • Voertuig is 30 jaar of ouder: een APK is verplicht per 2 jaar.
 • Datum eerste toelating voor 1 januari 1960: de auto heeft geen APK-plicht meer.Is een APK verplicht?

De Algemene Periodieke Keuring is een verplichte keuring voor uw auto. Het is door de Nederlandse regering ingesteld om de veiligheid in het verkeer te bevorderen en de milieubelasting zo laag mogelijk te houden. Kortom, uw auto dient aan een serie vastgestelde criteria te voldoen.


Wat als mijn auto afgekeurd wordt?

Tijdens een APK wordt alle essentiŽle technische punten van de auto gecontroleerd. Voldoet een van deze punten niet aan de eisen, dan wordt de auto afgekeurd. In dit geval bieden wij vrijblijvend een offerte aan voor reparatie of vervanging van het onderdeel. Wij vragen eerst persoonlijk naar uw toestemming voordat er meer onderhoud wordt uitgevoerd.


APK combineren met een Grote Beurt

Een APK is een controle voor uw auto maar zeker niet een onderhoudsbeurt. Het wordt regelmatig gecombineerd met een Grote Beurt zodat een auto weer grondig geÔnspecteerd is. U kunt tevens een afspraak maken of offerte aanvragen voor een Grote Beurt met APK. Zo kiest u voor het beste auto-onderhoud. Wanneer u kiest voor deze combinatie dan betaalt u alleen maar de afmeldkosten en niet de volledige prijs voor de APK!  


We staan elk seizoen weer voor u klaar!

U kunt bij ons terecht voor o.a.: onderhoud, reparatie, banden, APK, kleine beurt, grote beurt, remmen vervangen, distributieriem vervangen, aircoservice, koppeling vervangen, olie verversen, oliefilter vervangen, wintercheck, zomercheck en accu vervangen. 


Keuring voor alle merken en auto's

Onze APK keurmeesters hebben brede ervaring in het keuren van verschillende merken en modellen auto’s. Alle merken zijn welkom voor inspectie, inclusief de dealermerken: Mercedes-Benz, Volvo, Ford, Jaguar, Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Audi, Dacia, Volkswagen, Jeep, Kia, Land Rover, Mitsubishi, Nissan, Opel, Renault, Seat, smart en Subaru. Maar de APK kan ook aangevraagd worden voor de volgende automerken: BMW, Chevrolet, Chrysler, CitroŽn, Daewoo, Toyota, Suzuki, Skoda, Saab, Peugeot, Mini, Lancia, Lexus, Hyundai, Honda, Dodge en Daihatsu.

Een greep uit onze service