8 januari 2013

 

Nieuwe Kia Sorento nu in de showroom

 

 

De nieuwe Kia Sorento staan nu bij Durmi Auto in de showroom en  is op belangrijke punten gewijzigd. Tot de wijzigingen behoren onder meer een volledig nieuw platform, verbeterde motoren voor een lager brandstofverbruik en lagere emissies, een verbeterd rijgedrag, extra comfort- en veiligheidsvoorzieningen en een fris, nieuw
uiterlijk.


Om de nieuwe Sorento een frisse look te geven, heeft het designteam van Kia de voor- en achterkant van de auto opnieuw vormgegeven en zijn er meer carrosseriedelen in kleur gespoten. Ook hebben de koplampunits nu LEDdagrijverlichting en heeft de nieuwe achterklep gewijzigde LED-lampen. Afhankelijk van de uitvoering kan het profiel van de Sorento worden versterkt met nieuwe, 10-spaaks 19-inch lichtmetalen wielen. Een nieuw, tweedelig,
elektrisch bedienbaar panoramisch dak zal eveneens optioneel leverbaar worden.

 

 


Nieuwe hightech voorzieningen en topkwaliteit interieur
In het vernieuwde interieur van de Sorento zorgen talloze verbeteringen voor een verfrissende atmosfeer. De toegang tot het interieur is verbeterd door de lagere bodemspeling en de vloer van het compartiment is eveneens verlaagd, waardoor de beenruimte is toegenomen.


Het interieur heeft meer zachte oppervlakken gekregen en een mat chromen afwerking voor de portiergrepen, ventilatieranden en schakelaars. Nieuw is verder het LCD-instrumentarium. Gezamenlijk versterken deze elementen het luxueuzere karakter van de nieuwe Sorento.


Afhankelijk van de pakketkeuze beschikt de nieuwe Sorento over elektrische, verwarmde en geventileerde voorstoelen, een Bluetooth handsfree systeem, privacy glass en airconditioning voor de passagiers op de derde rij.

 

Verbeterde aandrijflijn beperkt verbruik en emissies

De geoptimaliseerde 2.4-liter GDI benzinemotor is voorzien van een nieuwe cilinderkop, nieuwe zuigers, een nieuw brandstofinjectiesysteem en nieuwe inlaatsystemen. Hij levert 9% meer vermogen (192 pk) en 6,6% meer koppel
(242 Nm) dan de motor uit de vorige generatie Sorento. Ondanks het gestegen vermogen heeft hij een beter brandstofverbruik en lagere emissies (CO2 emissie van 199 g/km).


De ‘R’-serie dieselmotoren van Kia zijn bij kopers een populaire keuze geworden in een variatie aan Kia-modellen wereldwijd. In de vernieuwde Sorento beschikt de 197 pk sterke 2.2 CRDi motor over een nieuw uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR) dat de CO2-emissie tot zelfs 153 g/km reduceert. Het maximumkoppel is
437 Nm.


Het optionele 4WD-systeem is een ‘on demand’ systeem dat 100% van het motorkoppel naar de voorwielen stuurt tijdens normale rijomstandigheden. Wanneer een voorwiel grip verliest, wordt een percentage van het koppel (tot
50%) automatisch naar de achterwielen gestuurd. Bij zeer gladde situaties kan de bestuurder de ‘Lock Mode’ functie inschakelen, waarbij het beschikbare koppel in een 50/50 verhouding tussen de voor- en achteras wordt verdeeld.


Voor een precieze voertuigcontrole en een goede feedback is de besturing van de vernieuwde Sorento directer geworden, met een stuuruitslag van 2,95 omwentelingen. Kia’s nieuwe FlexSteer™ systeem wordt als optie leverbaar en biedt de keuze uit de standen Normaal, Sport en Comfort, passend bij de voorkeur van de bestuurder. De comfortstand is ideaal voor het rijden in de stad.

 

Hoog veiligheidsniveau met geavanceerde actieve- en passieveveiligheidsystemen
Bij zijn introductie in 2009 kreeg de tweede generatie Sorento vijf Euro NCAPsterren. Vandaag de dag zijn de officiŽle Europese botsproefnormen veel strenger en daarom hebben de ingenieurs van Kia de koetswerkstructuur van de vernieuwde Sorento verder geoptimaliseerd en de veiligheidsuitrusting verder vergroot, met verbeterde veiligheidsprestaties tot gevolg.


Binnenin is de vernieuwde Sorento uitgerust met zes voor-, zij- en gordijnairbags, terwijl grotere (320 mm) geventileerde schijfremmen vůůr zorgen voor maximale remprestaties. Actieve-veiligheidsvoorzieningen zijn
onder andere ESC (elektronische stabiliteitscontrole), een achteruitrijcamera op de achterklep met een 130 graden groothoeklens, HID (High Intensity Discharge) Xenon-koplampen en HAC (Hill-start Assist Control). Bovendien kunnen kopers kiezen voor SPAS (Smart Parking Assist System) voor het automatisch fileparkeren.


De nieuwe Sorento is in benzine-uitvoering te bestellen vanaf € 39.995,-. Standaard beschikt deze uitvoering o.a. over dual zone climate control, cruise control, stoelverwarming, een full map navigatiesysteem en een achteruitrijcamera. Als dieseluitvoering is de Sorento leverbaar vanaf € 42.995,-.

 

 

 

Meer nieuws...