10 maart 2014

Kia tweede merk in Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kia is in 2014 flitsend uit de startblokken gegaan. Liet het succesvolle merk in januari al een topklassering noteren met een vierde positie in de lijst van bestverkochte merken, in februari zette die positieve trend zich voort en was Kia het 2e merk in Nederland.

 

De Nederlandse schaatsers raakten de afgelopen weken gewend aan het bezetten van podiumplaatsen en Kia vormt daarop geen uitzondering. Dankzij een tweede plaats in februari staat Kia nu op de derde plaats op de ranglijst van meest verkochte auto’s in 2014 in Nederland. Léan Verstoep, Managing Director van Kia Motors Nederland: “Met de stevige basis van 7 jaar fabrieksgarantie op alle modellen in combinatie met 7 jaar gratis APK én gratis internationale pechhulp, scoren al onze modellen onverminderd goed. Met daarbij een hoofdrol voor de Picanto die aanhoudend een bestseller is in het A-segment.”


Kia groeit nog sterker dan de markt
De autoverkopen in Nederland laten in februari een groei van 5% zien, terwijl de verkooptoename van Kia maar liefst 7,5% is. Daarmee stijgt het merksterker dan de markt, blijkt uit de gepubliceerde cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en het RDC.


Toekomst
Op 4 maart heeft één van de belangrijkste autoshows ter wereld, de Autosalon van Genève, haar poorten geopend. In Genève laat Kia zien dat de verwachtingen voor de toekomst terecht hooggespannen zijn. Eén van de getoonde modellen is de vernieuwde Sportage, die het succes van zijn voorganger naadloos zal voortzetten en naar verwachting zelfs verder zal vergroten. Ook op de Kia-stand maakt de opzienbarende, elektrisch aangedreven Soul EV zijn opwachting. Afsluitend Léan Verstoep: “Later dit jaar arriveert nog de compleet nieuwe Kia Sorento bij onze dealers in de showroom en ik heb er dan ook volledig vertrouwen in dat 2014 wederom een succesvol jaar voor Kia zal zijn.”

 

 

 

 

Meer nieuws...