18 maart 2014

Durmi Auto Erkend Duurzaam PLUS 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto v.l.n.r.: Paul Kok (Bovag), Wim de Vries (Vestigingsmanager) en Wouter Hoberg (Projectmedewerker Kwaliteit)

 

Onlangs heeft Durmi Auto het certificaat Erkend Duurzaam PLUS behaald. De toetsing is uitgevoerd door IvDM

(Instituut voor Duurzame Mobiliteit). De uitreiking vond plaats bij Durmi Auto Purmerend door de heer Paul Kok van BOVAG.

 

Durmi Auto officieel Erkend Duurzaam PLUS

Durmi Auto is een officieel Erkend Duurzaam PLUS autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam PLUS is uitgereikt door Bovag en is het bewijs dat Durmi Auto in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.


Wat betekent Erkend Duurzaam PLUS concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag hebben Rob Visser (directeur) en Hans Bulte (kwaliteitsmanager) van Durmi Auto een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”


Ook als werkgever heeft Durmi Auto zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Durmi Auto zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van lokale sportverenigingen en projecten.


Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Durmi Auto staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Kia. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”


Het certificaat Erkend Duurzaam PLUS is onderdeel van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA en wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.

 

Klik hier voor meer informatie over Durmi Auto als Erkend Duurzaam PLUS autobedrijf.

 

 

 

Meer nieuws...