30 juli 2014

Kia Soul EV leverbaar in september v.a. € 32.995,-

In september 2014 maakt de Kia Soul EV zijn opwachting in Nederland. De compleet elektrisch aangedreven Soul EV wordt in ons land leverbaar via geselecteerde Kia-dealers. Voor een prijs van € 32.995,- en slechts 4% fiscale bijtelling voor zakelijke rijders biedt Kia met de Soul EV een meer dan compleet uitgeruste elektrische auto. Als ’s werelds eerste volledig elektrische SUV is de Soul EV uniek in zijn soort.

Innovatieve technologieŽn voor energiebesparing
De Soul EV is voorzien van een 81,4 kW (110 pk) sterke elektromotor met een koppel van 285 Nm dat direct vanuit stilstand voorhanden is. De Soul EV onderscheidt zich dan ook door vlotte prestaties, waaronder een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 11,2 seconden.

Unieke batterijcapaciteit
Dankzij een batterijcapaciteit van 27 kWh heeft de Soul EV volledig opgeladen een gecombineerde actieradius (NEDC) van 212 kilometer, wat in de praktijk neerkomt op ongeveer 160 kilometer. Daarmee komt de Soul EV aanzienlijk verder dan veel directe concurrenten in dit segment van elektrische auto’s. Kia heeft de Soul EV vanaf de basis als elektrische auto ontwikkeld. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het batterijpakket dat in de bodem van de auto is geÔntegreerd. Die constructie komt de stabiliteit van de auto ten goede vanwege het lage zwaartepunt en beperkt de interieurruimte nauwelijks.

Elektrisch rijden met 7 jaar garantie
Net als alle Kia-modellen profiteert de Soul EV van de unieke 7 jaar/150.000km fabrieksgarantie van Kia. Uiteraard is de garantie ook van toepassing op het batterijpakket van de Soul EV.

 

 

 

Meer nieuws...