12 augustus 2014

De elektrische Kia Soul: Duurzaam met hart en ziel

Eind dit jaar komt de elektrische Kia Soul, Soul EV, naar Nederland, maar nu al loopt de spanning in de autowereld flink op.

Ruim 200 km voor circa 6 euro
Op punten als kwaliteit en betrouwbaarheid zit het wel snor. En ook zijn efficiency is van topklasse: met slimme onderhuidse energiebesparende features haalt de Soul EV het maximale uit elke acculading. Met volle batterijen (oplaadkosten: pakweg 6,20 euro) komt hij volgens de actuele Europese normen ruim 200 km ver. Ruim genoeg voor dagelijks gebruik: de meeste mensen rijden gemiddeld hooguit 50 km per dag.

Pittige prestaties, plezierig rijden
Andere details over de Soul EV: hij krijgt een verrassend sterke elektromotor met 81,4 kW / 110 pk. Dat vermogen belooft pittige prestaties en plezierig rijden. Te meer doordat een elektromotor meteen bij wegrijden uit stilstand zijn volledige trekkracht levert. En dat helemaal zonder uitlaatgassen. Sterker nog: zonder uitlaat!

Toonaangevend duurzaam
De Soul EV is ook van binnen duurzaam. Hij bevat maar liefst bijna 24 kg kunststoffen op biologische basis, en 10% biologische carbon. Het interieur is gemaakt met recyclebare materialen zoals plastics op biologische basis, biofoam, natuurlijke bekledingsstoffen, bio-vloerbedekking en antibacteriŽle materialen en lakken.

T‹V-erkenning
Minstens zo belangrijk: vanwege zijn minimale impact op het milieu heeft de Soul EV op 18 juni het T‹V Nord Life Cycle Assessment (NLA) certificaat ontvangen. Dit is een bijzondere onderscheiding voor voertuigen die van productie via jarenlang gebruik tot en met recycling zo min mogelijk vervuilen – van materiaalkeuze en energieverbruik tot herbruikbaarheid van de grondstoffen.

Soul zakelijk
De Soul EV is zakelijk aantrekkelijk met slechts 4% bijtelling (v.a. € 47,- netto per maand). Bovendien kunt u bij zakelijke aanschaf gebruik maken van de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Deze regeling geeft u een groot belastingvoordeel. Met de MIA regeling kan 36% van de aanschafkosten van de auto, inclusief eventuele laadpaal, afgetrokken worden van de winst voor belastingen. Zo heeft u op de Soul EV een minimaal voordeel van € 2970,-
(Berekend op basis van een gemiddeld belastingtarief van 25%).

Wij kunnen niet wachten tot hij in onze showroom staat!


Lees hier alles over de nieuwe Kia Soul EV

 

Meer nieuws...