19 augustus 2014

Vernieuwde Optima Hybrid nu bij Durmi Auto


• Opgefrist uiterlijk voor gestroomlijnde hybride sedan
• Nieuwe features, waaronder geventileerde voorstoelen en 8 inch multimediascherm
• Verbeterde remprestaties en 20% bijtelling door lagere CO2 uitstoot


Na de introductie op de Autosalon van GenŤve eerder dit jaar, staat de Kia Optima Hybrid nu bij ons in de showroom. De gestroomlijnde sedan heeft een luchtweerstandscoŽfficiŽnt van slechts Cd 0,26.

Het exterieur van de vernieuwde Optima Hybrid heeft nieuw ontworpen voor- en achterbumpers, nieuwe koplampen en achterlichten evenals nieuwe LED-mistlampen vůůr en een vernieuwd design voor Kia’s bekende ‘tiger nose’ grille. En profil is de auto eveneens verbeterd met nieuwe dorpels, spatbordlijsten en nieuwe vijfspaaks lichtmetalen wielen. Achter is het kofferdeksel voorzien van een geÔntegreerde spoiler, heeft de bumper een zwarte onderrand gekregen en is het uitlaateindstuk nu niet langer zichtbaar.

De ongekend ruime Optima Hybrid vertrouwt op een keur aan nieuwe features, waaronder een nieuw 8 inch touchscreen voor het navigatiesysteem, verbeterde iPod-connectiviteit en een Eco display die de status van de hybride aandrijving weergeeft. Ook biedt de vernieuwde Optima Hybrid verwarmde en geventileerde voorstoelen en een elektrische handrem. Uiteraard zijn de luxe features die al op de Optima leverbaar waren, zoals een subliem Infinity geluidssysteem, een verwarmbare achterbank en een groot panoramadak, behouden gebleven.

Kia’s derde-generatie regeneratieve remsysteem maakt deel uit van de vernieuwde Optima Hybrid. Het nieuwe systeem is 1,2 kg lichter en reageert sneller in combinatie met een nieuwe iBAU (Integrated Brake Actuation Unit) die er voor zorgt dat het ABS sneller wordt geactiveerd en de remafstand wordt ingekort. Bovendien heeft de bestuurder nu een beter remgevoel en een verbeterde respons via het rempedaal. Tijdens het rijden slaat het systeem energie op in een lithium-polymeer accu; energie die weer gebruikt wordt om onderweg brandstof te besparen. Het Regenerative Braking System zorgt dat ook de energie die vrijkomt bij het remmen in de accu wordt opgeslagen.

De 2.0-liter benzinekrachtbron en de 35 kW elektromotor hebben een gecombineerd vermogen van 131 kW (177 pk) bij 5.500 tpm en 319 Nm aan trekkracht tussen 1.000 en 2.000 tpm. De sedan staat borg voor een opvallende mix van prestaties (0-100 km/u in 9,4 sec., topsnelheid 190 km/u), brandstofverbruik (5,0 l/100 km) en een nog lagere CO2-emissie (nu 117 g/km), goed voor 20% bijtelling voor de zakelijke rijder.

De vernieuwde Kia Optima Hybrid is leverbaar vanaf € 29.495,- Leasen kan vanaf € 499,- per maand met een netto bijtelling vanaf € 210,-. Maak nu een overtuigende proefrit in onze vernieuwde Optima!

 

Meer nieuws...