16 september 2014

De derde generatie Kia Sorento


De foto's van de volledig nieuwe Kia Sorento onthullen het design van de derde generatie van de populaire SUV. Een gedurfde styling en verfijnde details kenmerken de carrosserie. De nieuwe Sorento is langer, lager en breder, en heeft een langere wielbasis. Een premium uitstraling, meer ruimte in het interieur en tal van innovatieve functies kenmerken het interieur.

Van concept naar uitvoering
Met de kenmerken van het Kia-design en een meer volwassen uitstraling is het nieuwe model direct herkenbaar als een Sorento. De nieuwe look is een evolutie van het huidige voertuig waarin nieuwe visuele elementen, geÔnspireerd door de Kia Cross GT concept dat debuteerde op de 2013 Chicago Auto Show, zijn toegevoegd. De lange motorkap en de onderscheidende brede D-stijlen zijn van de vorige generatie overgenomen.

Sorento styling
De styling van het exterieur van de nieuwe Sorento werd geleid door de Kia design studio in Namyang Korea, met een aanzienlijke inbreng van de ontwerpstudio’s van het merk in Frankfurt, Duitsland en Irvine, CaliforniŽ. Het front van de nieuwe Sorento heeft een grotere, meer rechtopstaande 'tiger-nose' grille, met een opvallend driedimensionaal diamant patroon, en lange ‘swept-back’ koplampen. De lagere daklijn, hogere gordellijn en de gespierde, ronde schouders aan de achterzijde geven de auto een robuuste uitstraling.

Nog meer ruimte
Het meer langgerekte design wordt versterkt door een toename van de lengte met 95 mm (totaal nu 4.780 mm). Ook is de nieuwe Sorento 15 mm lager (nu 1.685 mm hoog), terwijl de 80 mm langere wielbasis (nu 2.780 mm) zorgt voor meer passagiersruimte op alle drie de zitrijen.
Soon-Nam Lee, Vice President Overseas Marketing van Kia Motors Corporation: "Hoewel we de naam hebben behouden, is de Sorento volledig opnieuw ontworpen en belooft het model klanten te verrassen met zijn nieuwe design en de nieuwe comfort en veiligheid verhogende technologieŽn. Meer ruimte en betere rijeigenschappen maken het plaatje compleet."

Wanneer in Nederland?
De geheel nieuwe Kia Sorento is eind augustus 2014 in Korea tentoongesteld. De Europese premiŤre is op donderdag 2 oktober tijdens de Paris Motor Show. Naar verwachting staat de nieuwe Kia Sorento in februari 2015 bij Durmi Auto.

 

 

Meer nieuws...