14 april 2015

CEE'D GT-line met 1.0-liter T-GDI motor op de AutoRAI


Na de introductie op de Autosalon van GenŤve is de cee’d GT-Line nu ook voor het Nederlandse publiek tijdens de AutoRAI te bewonderen. In de nieuwe cee’d GT Line monteert Kia voor het eerst haar nieuwe 1.0-liter T-GDI motor.

De nieuwe GT-Line heeft de looks van de high performance Kia cee’d GT en pro_cee’d GT en combineert dit met het al sportieve uiterlijk van de normale cee’d. De GT-Line is leverbaar in drie carrosserievarianten; de vijfdeurs cee’d, de driedeurs pro_cee’d en de cee’d Sportswagon. 

Sportief GT-uiterlijk, comfortabel interieur
De GT-Line is aan de buitenkant direct herkenbaar door de typische ‘tiger-nose grille’, maar valt ook op door de ice-cube LED dagverlichting. De bumper met de nieuwe dubbele uitlaat, de 17 inch lichtmetalen velgen en de LED verlichting aan de achterzijde sluiten hier goed bij aan. Het interieur van de cee’d GT-Line, gebaseerd op de cee’d GT en pro_cee’d GT, straalt nog meer kwaliteit en sportiviteit uit. Onder andere door de nieuwe bekleding met strak afgewerkte stiksels.

Debuut 1.0 liter T-GDI driecilinder
Voor de cee’d GT-Line komt voor het eerst de compleet nieuwe 1.0 liter T-GDI krachtbron van Kia beschikbaar. De compacte driecilinder levert krachtige prestaties en is tegelijkertijd zuiniger met een lagere uitstoot. De GT-Line in combinatie met de 1.0 liter is leverbaar met een zestraps handgeschakelde transmissie en is standaard uitgerust met het Stop & Go systeem.

Krachtigere 1.6-liter CRDi diesel met DCT
De nieuwe cee’d GT-Line wordt ook leverbaar met de compleet nieuwe zeventraps transmissie met dubbele koppeling (DCT), in combinatie met de verder verbeterde, sterkere en efficiŽntere 133 pk 1.6-liter CRDi dieselmotor. De DCT zorgt voor een lagere uitstoot en een verbeterd brandstofverbruik dat tot zeven procent gunstiger is. De verbeteringen in de motor zorgen verder voor een acceleratie, die drie tot vijf procent sneller (0 tot 100 km/u) is. 

Definitieve uitvoeringen, prijzen en specificaties worden later dit jaar bekend gemaakt.

 

Meer nieuws...