16 juni 2015

Productie 1 miljoenste Kia cee'd


Kia heeft afgelopen week de 1 miljoenste Europese Kia cee’d geproduceerd, een belangrijke mijlpaal sinds de start van de productie in 2006. De cee’d heeft in die periode een significante rol gespeeld in de duurzame groei en het succes van Kia op de Europese markt.

De miljoenste cee’d die van Kia’s Europese productielijn rolde was een Kia pro_cee’d GT in de kleur metallic ‘Deluxe White’. De cee’d met zijn 150kW/204 pk sterke 1.6 liter T-GDI krachtbron werd gebouwd in Slowakije. Het jubileumexemplaar is bestemd voor een Nederlandse klant uit Lopik.

Exclusief voor Europa
De cee’d is exclusief voor de Europese markt gebouwd in de Kia fabriek in het Slowaakse Žilina. Daarbij is hij verantwoordelijk voor meer dan 21% van Kia’s totale Europese verkopen. Er zijn er in 2014 meer dan 75.960 verkocht, waarmee de cee’d het op ťťn na bestverkopende model in Europa is, na de Sportage, die eveneens in Žilina geproduceerd wordt.

GT-Line
Later dit jaar lanceert Kia voor de cee’d de GT-Line. Deze vormt een combinatie van de stijl en sportiviteit van de cee’d GT en pro_cee’d GT met de veelzijdigheid van de conventionele cee’d model line-up. De nieuwe GT-Line komt beschikbaar voor alle drie leden van de cee’d modelfamilie van Kia (vijf- en driedeurs hatchbacks en Sportswagon).

Bovendien markeert de nieuwe cee’d GT-Line de komst van Kia’s compacte 1.0-liter T-GDI krachtbron en de nieuwe zeventraps automaat met dubbele koppeling. De nieuwe krachtbron en transmissie zorgen voor verminderd brandstofverbruik en lagere emissies gekoppeld aan pittige prestaties.

De cee’d: belangrijk keerpunt in de geschiedenis van Kia
De lancering van de eerste generatie cee’d markeerde in 2006 een nieuw tijdperk van groei voor Kia in Europa. Het was het allereerste model van Kia dat exclusief ontworpen, ontwikkeld en gebouwd werd in en voor Europa. Het werd onmiddellijk een doorslaand succes: er werden 646.305 auto’s van de eerste generatie cee’d gebouwd tussen 2006 en 2012. De tweede generatie van de auto vond 353.695 Europese kopers.

Afgelopen jaar produceerde Kia meer dan 323.000 personenauto’s en 493.000 motoren in Slowakije, een jaarrecord voor de onderneming. Naast de cee’d produceert de fabriek in Slowijke ook de Sportage en de Venga. Kia Motors Slowakije biedt werk aan meer dan 3.800 mensen, in drie ploegen aan een moderne productielijn.

 

Meer nieuws...