1 juli 2015

Nieuwe Kia cee'd onderweg naar dealers

Kia verwelkomt binnenkort de nieuwe succesvolle cee'd die een uitgebreide upgrade heeft gekregen. Zowel het uiterlijk als het interieur van de cee'd familie is verder vernieuwd en aangescherpt. Dankzij het nieuwe uiterlijk, luxueuzere interieurdesign en door toevoeging van een aantal nieuwe technologieŽn en services, zijn de cee'd, pro_cee'd en de ruime cee'd Sportswagon weer volledig up-to-date.

Het is bijna negen jaar geleden dat de cee'd - die exclusief voor de Europese markt werd ontwikkeld - in december 2006 werd geÔntroduceerd. Inmiddels is de cee'd verantwoordelijk voor meer dan 21% van Kia's totale Europese verkopen en blijft het model onverminderd succesvol. In mei dit jaar rolde nog de 'miljoenste' cee'd van de productieband bestemd voor een klant in Nederland. Met de nieuwste cee'd-familie wil Kia dit succes nu verder uitbreiden.

Exterieur nieuwe cee'd
Het uiterlijk van de vernieuwde cee'd-familie is te herkennen aan de gewijzigde 16 en 17 inch velgen en een gerestyled front, met daarin een bredere en meer hoekige voorbumper, een nieuwe grille met een ovaalvormige honingraat en nieuwe mistlampen met chroomomlijsting. Alle carrosserievarianten hebben achter een gewijzigd bumperontwerp en andere lichtunits gekregen, die onder andere met LED-technologie te bestellen zijn.

Moderne look and feel
Het interieur van de Kia cee'd is verder verfijnd en heeft een meer luxueuze look and feel gekregen. Die hoogwaardige uitstraling is te danken aan subtiele chroomdetails, aluminiumaccenten en hoogglans afwerkingen die in het vernieuwde interieur terugkomen.

Dankzij verbeterde geluidsisolatie, modificaties aan het onderstel en de stuurinrichting, zijn rijgeluiden (NVH) verder teruggedrongen en is het interieurcomfort verder toegenomen. Verder is het stuurgedrag is verbeterd. Als gevolg daarvan gedraagt de Kia cee'd zich nu aanzienlijk rustiger op hobbelige wegen, is de stabiliteit op hoge snelheid toegenomen en zorgt de besturing in de rechtuitstand voor meer gevoel en een betere communicatie. Ook beschikt de cee'd nu over een geavanceerd torque vectoring systeem, dat onderstuur beperkt door in bochten het binnenste wiel af te remmen.

Hightech
Met de introductie van de nieuwe cee'd-familie krijgt Kia's compacte middenklasser een aantal nieuwe, geavanceerde technologieŽn en services. Optioneel is de cee'd bijvoorbeeld te bestellen met slimme rijassistentiesystemen als; Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert en de Speed Limit Info Function. Opties die net als Digitale DAB+ radio vanaf deze herfst leverbaar zijn.

Nieuwe driecilinder turbomotor
Onder de motorkap worden de vernieuwde Kia cee'd en cee'd Sportswagon in eerste instantie leverbaar met de bekende 1.6 GDi en 1.6 CRDi benzine- en dieselmotor met respectievelijk 99 kW/135 pk en 98 kW/133 pk. De CRDi diesel is vernieuwd en voorzien van een nieuw hoge-druk injectiesysteem evenals een nieuwe, variabele oliepomp. Beide motoren voldoen aan de strenge Euro 6 emissienormen.

Deze herfst arriveert de Kia cee'd ook met de compleet nieuwe 1.0 T-GDi driecilinder turbo benzinemotor in twee vermogensvarianten (100/120 pk) en de volledig nieuwe zeventraps transmissie met dubbele koppeling (DCT) voor de 98 kW/133 pk sterke 1.6-liter CRDi diesel. De DCT kan een motorkoppel tot 300 Nm aan, meer dan de zestraps automaat met koppelomvormer die deze in de cee'd GT-Line vervangt.

Meer stopkracht cee'd GT
De Kia cee'd GT heeft zijn uitstraling behouden, maar is verder op detail aangescherpt, met onder andere nieuw ontworpen 18 inch velgen. In het interieur zijn de cee'd GT en pro_cee'd GT nu voorzien van een nieuw ontworpen stuurwiel dat aan de onderzijde is afgevlakt. Het geluid van de 1.6 T-GDI-krachtbron wordt in het interieur versterkt via een nieuwe, elektronische sound generator die wordt geactiveerd door de 'GT Mode' knop op het stuur. Die 150 kW/204 pk sterke T-GDI-motor heeft een nieuwe turbo gekregen voor meer turbodruk bij lagere toeren.

GT looks
De vernieuwde Kia cee'd-serie is per direct te bestellen en staat vanaf juli bij de Nederlandse Kia-dealers in de showroom. Na de zomer introduceert Kia de nieuwe GT-Line-uitvoering en de gloednieuwe 1.0 liter T-GDI motor.

Prijzen van de cee'd beginnen bij € 21.195,- (1.6 GDi ComfortLine) en als diesel wordt de nieuwe cee'd leverbaar vanaf € 23.695,-. De meerprijs voor de cee'd Sportswagon bedraagt € 1.000,-. Naast de ComfortLine uitvoering biedt de cee'd-familie keuze uit de DynamicLine en ExecutiveLine uitrusting.

 

Meer nieuws...