15 september 2015

High-performance Kia Optima GT in ontwikkeling voor Europa

  • Kia presenteert high-performance uitvoering van nieuwe Optima
  • Debuut tijdens komende Frankfurt International Motor Show
  • Uniek onderstel en chassis, en 2.0-liter T-GDI motor
  • Technische details worden vůůr lancering in 2016 bekend gemaakt
  • Nieuwe Kia Optima-modelreeks vierde kwartaal 2015 in Europa op de markt

Kia Motors maakt bekend dat er wordt gewerkt aan een high-performance versie van de nieuwe Kia Optima. De Kia Optima GT wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de 66e Frankfurt International Motor Show (IAA).

De Optima GT is het tweede GT-model van Kia. Eerder introduceerde Kia al een GTuitvoering van de Kia cee'd GT en pro_cee'd GT. Het prototype die wordt getoond heeft een extra krachtige, sportieve uitstraling ten opzichte van de standaard Optima. Het uiteindelijke productiemodel krijgt naast een nieuw wielontwerp ook de welbekende ‘tiger-nose’ grille.

Een dynamisch rijkarakter
Het R&D centrum van Kia in Namyang, Korea en het Europese R&D centrum in RŁsselsheim, Duitsland, werken nauw samen om het weggedrag, de handling en de prestaties zorgvuldig af te stemmen op de sportieve verschijning van de Optima GT. Het resultaat wordt een sportsedan die - in combinatie met de 2.0-liter T-GDI turbobenzinemotor met directe injectie - volledig voldoet aan de sportieve aspiraties van de Europese automobilist.

De Optima GT krijgt een unieke afstelling van het onderstel, verschillend van de standaard Optima en wordt verder uitgerust met het nieuwe  Electronically-Controlled Suspension systeem, dat voorziet in veerkracht voor ieder afzonderlijk wiel. Grotere schijfremmen en een speciale versie van Kia’s nieuwe, elektrische stuurbekrachtiging (R-MDPS) gaan een belangrijke bijdrage leveren aan de prestaties van de Optima GT.

Nieuwe Kia Optima modelserie laatste kwartaal 2015 in Europa op de markt
De nieuwe Kia Optima komt in het laatste kwartaal van 2015 naar Nederland, gevolgd door de Optima GT medio 2016. De modelreeks wordt in een later stadium verder uitgebreid met een modelvariant geÔnspireerd op de Kia SPORTSPACE conceptcar.

 

   

 

Meer nieuws...