24 augustus 2016

Vierde generatie Kia Rio maakt werelddebuut op Autosalon van Parijs

  • Wereldwijde bestseller Kia krijgt stijlvol vervolg
  • Krachtiger design, prettiger rijgedrag ťn moderne techniek
  • Werelddebuut Kia Rio op Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016)
  • Europese introductie eerste kwartaal 2017

Kia geeft met de vierde generatie van de Rio een stijlvol nieuw vervolg aan haar wereldwijde bestseller. De nieuwe Kia Rio maakt op 29 september zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016). De Europese verkoop van de nieuwe Rio start in het eerste kwartaal van 2017. Prijzen maakt Kia op een later moment bekend.

De nieuwe Rio heeft een modern exterieur- en interieurdesign, ontworpen in de designcentra van Kia in Duitsland en CaliforniŽ, in nauwe samenwerking met het hoofddesigncentrum van Kia in Namyang, Zuid-Korea. Strakke lijnen en vloeiende oppervlakken geven de nieuwe Kia Rio een onderscheidend karakter, terwijl de langere motorkap en dito overhang aan de voorzijde, de grotere wielbasis en de rechtop geplaatste C-stijl zorgen voor een nog krachtiger, uitgebalanceerd uiterlijk.

De nieuwe generatie van de Kia Rio biedt kopers niet alleen toonaangevend gebruiksgemak, maar ook vooruitstrevende veiligheidssystemen, de modernste connectiviteitsvoorzieningen en een nog prettiger rijgedrag. De Rio is wereldwijd het bestverkopende model van Kia. Alleen al in 2015 verkocht Kia wereldwijd meer dan 473.000 exemplaren.

De persconferentie van Kia op de Autosalon van Parijs vindt plaats op 29 september a.s. om 14:45 uur. De stand van Kia is te vinden in Hal 3 van de Paris Expo Porte de Versailles.

Meer nieuws...