13 juli 2017

133 auto’s voor organisatie UEFA Women’s EURO 2017TM

Kia heeft vandaag als officiŽle automotive partner van de UEFA nationale voetbalteams in totaal 133 auto’s overgedragen aan de organisatie van UEFA Women’s EURO 2017. De verschillende Kia-modellen zorgen voor het vervoer van deelnemers, officials en vips bij het EK-vrouwenvoetbal, waar miljoenen mensen naar kijken.

De officiŽle, symbolische overhandiging van de auto’s voor de deur van het Sparta-stadion – beter bekend als ‘het Kasteel’ – in Rotterdam voltrok zich in aanwezigheid van Mr. D.H. Jung, President van Kia Motors Nederland en Lťan Verstoep, Managing Director Kia Motors Nederland. Ook Robert Bossert (projectleider UEFA Women’s Euro), Bert van Oostveen (toernooidirecteur WEURO 2017), Minke Booij (manager vrouwenvoetbal KNVB) en de officiŽle mascotte Kicky woonden de ceremonie bij.

133 x Kia
De modellen die Kia ter beschikking stelt voor het EK-vrouwenvoetbal 2017 zijn de Niro, Carens, cee’d, Optima Sportswagon, Sportage en Sorento. Elk deelnemend land heeft sowieso een Kia Carens ter beschikking.

“Iedereen bij Kia is enthousiast en trots over de WEURO”, zegt Lťan Verstoep, Managing Director Kia Motors Nederland. “Door onze betrokkenheid zijn we in staat ons te presenteren als een merk dat kwalitatief hoogwaardige auto’s maakt voor sportieve mensen, die jong van geest zijn en de ontwikkeling van vrouwenvoetbal in Europa ondersteunt.”

Official Match Ball Carriers
Al eerder dit jaar selecteerde Kia voor het UEFA Women’s EURO 2017 de Official Match Ball Carriers. Dit zijn de meisjes die de wedstrijd openen door de bal te overhandigen aan de scheidsrechter.

Kia trouwe partner UEFA nationale voetbalteams
Kia is de officiŽle sponsor van de FIFA sinds 2006. Het eerste Europese eindtoernooi met Kia als officiŽle partner was het UEFA Euro 2008TM in Zwitserland en Oostenrijk.
De zeven speelsteden – Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht – staan klaar om voetbalsters en hun fans uit heel Europa te ontvangen. Op de eerste speeldag, zondag 16 juli, moet Nederland in Stadion Galgenwaard in Utrecht het al meteen opnemen tegen Noorwegen, de finalist uit 2013.

Kia gepassioneerd liefhebber van sport
Kia en sport vormen al jaren een sterke en gezonde combinatie. Al jarenlang – en overal ter wereld – verbindt Kia zich aan de grootste talenten, de spannendste competities en de mooiste evenementen. Zo is Kia niet alleen sponsor van FIFA en UEFA, maar ook van de Australian Open, schaatssport en van de NBA: de grootste professionele basketbalcompetitie ter wereld in de Verenigde Staten.

Meer nieuws...