19 september 2017

Kia Rio ‘Leaseauto van het Jaar’ in de categorie ‘Economy’


  • 22e editie verkiezing ‘Leaseauto van het Jaar’
  • Kia Rio wint in categorie ‘Economy’
  • Uitstekende score op leveringsprogramma, zuinigheid/milieuvriendelijkheid en betrouwbaarheid
  • Titel onderstreept ambities Kia op zakelijke markt

De Kia Rio heeft in de categorie ‘Economy’ de titel ‘Leaseauto van het Jaar’ gewonnen. De Rio scoorde uitstekend op de criteria leveringsprogramma, zuinigheid/milieuvriendelijkheid en betrouwbaarheid, zo bleek uit de deskresearch. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door leasemaatschappij Alphabet. De titel onderstreept de ambities die Kia heeft op de zakelijke markt in Nederland.

“Het gaat goed met Kia op de Nederlandse markt. Kia staat momenteel op de vijfde positie met een marktaandeel van bijna 6%. Kia is daarmee het bestverkopende Aziatische merk in Nederland. We pakken ook door op de zakelijke markt”, zegt Lťan Verstoep, Managing Director van Kia Motors Nederland. Eerder dit jaar breidde Kia Motors Nederland in dat kader de afdeling Fleetsales & Leasing al uit met twee nieuwe accountmanagers.

“De Kia Rio wordt door steeds meer fleetmanagers en leasemaatschappijen op de shortlist gezet. Maar ook de hybride Kia Niro en de Kia Optima Sportswagon scoren goed bij zakelijk rijders. En ons productoffensief zorgt ervoor dat we de komende jaren grote stappen zullen maken. Samen met onze dealerbedrijven maken wij ons sterk om de zakelijke markt nog beter te bedienen.”

Verkiezing ‘Leaseauto van het Jaar’
De verkiezing ‘Leaseauto van het Jaar’ wordt georganiseerd door leasemaatschappij Alphabet. Er zijn vier categorieŽn: Economy, Business, Business+ en Executive. Deelnemende auto’s worden geselecteerd op criteria als exploitatiekosten, design, representativiteit, zuinigheid en milieu, de kwaliteit van het dealernetwerk en rijeigenschappen. De uiteindelijke winnaars worden bepaald door resultaten van de deskresearch, de publieksstemming en de praktijkdag bij elkaar op te tellen. 

Meer nieuws...