10 januari 2018

De Kia Niro Electric Vehicle

De eerste van 16 nieuwe elektrische en hybride modellen van Kia.


Er komt een volledig elektrische variant op de Kia Niro. De introductie staat gepland voor later dit jaar, maar afgelopen week presenteerde Kia het nieuwe concept al op de autoshow van Las Vegas. Dit is wat we weten over de Kia Niro Electric Concept.
De Niro Electric krijgt een 204pk sterke elektromotor, aangedreven door een 64 kWh batterij. Het actieradius zal bij een volle accu neerkomen op zo’n 383 kilometer. 


Compleet nieuw veiligheidssysteem.
De Niro Electric Concept is een van de eerste modellen met een Active Pedestrian Warning System. Dit systeem waarschuwt voetgangers en fietsers door middel van audiovisuele signalen. Indien nodig activeert dit systeem ook automatisch de remmen.
Het exterieur verschilt niet veel van de huidige Niro, een paar kleine verschilllen laten zien dat het om een Electric Vehicle gaat. Zo is er geen grill aan de voorkant die de motor hoort te koelen. Het concept model is zelfs aangevuld met een interactief display aan de voorkant van de auto. Ook is het model verrijkt met een ‘ultra-slim’ verlichtingssysteem. 

Binnenin is het een en al ‘toekomst’. Een digitaal display recht voor de bestuurder Ťn een display in het midden van het dashboard, aangevuld met slechts ťťn knop. Het hele dashboard sluit zich als ware om de bestuurder heen. Het design is met de kleuren grijs, brons en zilver zeer beheerst.

Kia belooft dat het omstreeks 2025 in totaal zestien geŽlektrificeerde auto's in zijn line-up zal hebben. Vijf daarvan zijn reguliere hybriden, vijf zijn plug-ins en vijf zijn volledig elektrisch.Bekijk hier de eerste foto's.


 

Meer nieuws...