20 februari 2018

iF Design Awards voor Kia Stinger, Stonic en Picanto


  • iF Design’ awards voor nieuwe Kia Stinger, Stonic en Picanto
  • In totaal heeft Kia vijftien iF Design Awards gewonnen

Kia Motors heeft opnieuw drie prestigieuze ‘iF Design’ Awards in de wacht gesleept. Deze onderscheidingen versterken de reputatie van Kia op het gebied van onderscheidend design. De nieuwe Kia Stinger, de compacte crossover Stonic en de nieuwe Picanto zijn elk onderscheiden in de categorie ‘Product’.

2018 is het tweede jaar op rij dat Kia maar liefst drie iF Design Awards wint ťn het negende opeenvolgende jaar dat de fabrikant een prijs in de wacht sleept. Met deze recente hattrick van prijzen komt het totaal aantal iF Design Awards voor Kia op 15.

De in Frankfurt ontworpen Stinger, combineert het klassieke Gran Turismo design met een ruim en luxueus interieur. GeÔnspireerd door de tijdloze tourers uit de jaren 70 combineert de Stinger elegante fastback verhoudingen met gespierde ‘coke bottle’ vormen tot een ontwerp wat de focus legt op de achterwielaandrijving.

Ook afkomstig uit het designcentrum in Frankfurt is de Kia Stonic, een compacte crossover met een opvallend design, zowel van binnen als van buiten, gecombineerd met een verhoogde zitpositie gestoken in een praktisch SUV formaat. Het is dť Kia met de meeste personalisatiemogelijkheden waarbij er gekozen kan worden uit liefst twintig verschillende two-tone kleurstellingen.

De derde generatie Kia Picanto is een energiek en uiterst populair model in het A‑segment met een opvallend fris design en hoogwaardig afgewerkt interieur. Ondanks de compacte afmetingen is de Picanto dankzij het intelligente ontwerp ťťn van de ruimste auto’s in zijn klasse.

iF design Awards 2018: 6.400 inzendingen uit 54 landen
De iF Design Awards zijn ťťn van de belangrijkste designverkiezingen ter wereld en worden sinds 1953 jaarlijks uitgereikt. De onafhankelijke jury, bestaande uit 63 design experts, hebben in 2018 in totaal 6.402 producten uit 54 verschillende landen beoordeeld.

Er zijn zeven categorieŽn. Product, Packaging, Communication, Service Design / UX, Architechture, Interior Design en Professional Concept. De Kia Stinger, Stonic en Picanto zijn bekroond in de categorie ‘Product’.

Op 9 maart vindt de officiŽle uitreikingsceremonie plaatst in MŁnchen. Een selectie van de winnaars is te zien tijdens een expositie in ‘HafenCity’ in Hamburg. Op www.ifdesign.de en de iF Design App staan alle winnaars vermeld. 

 

Meer nieuws...