Duurzaamheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durmi Auto officieel Erkend Duurzaam PLUS
Durmi Auto is een officieel Erkend Duurzaam PLUS autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam PLUS is uitgereikt door Bovag en is het bewijs dat Durmi Auto in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam PLUS concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag hebben Rob Visser (directeur) en Hans Bulte (kwaliteitsmanager) van Durmi Auto een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft Durmi Auto zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Durmi Auto zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van lokale sportverenigingen en projecten.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Durmi Auto staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Kia. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam PLUS is onderdeel van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA en wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.

 

Kia Optima: zuinig en toch royaal
De nieuwe Kia Optima Hybrid is een technisch hoogstandje. Met liefst 131kW/177 pk is het de krachtigste benzine-hybride in zijn klasse. De hybride-techniek koppelt een 2.0 liter benzinemotor (met automaat) aan een elektromotor. Tijdens het rijden slaat het systeem energie op in een lithium-polymeer accu; energie die weer gebruikt wordt om onderweg brandstof te besparen. Het Regenerative Braking System zorgt dat ook de energie die vrijkomt bij het remmen in de accu wordt opgeslagen.

De Kia Optima 2.0 CVVT benzine Hybrid automaat demonstreert dat efficiency niet ten koste van rijplezier en prestaties hoeft te gaan. De Optima combineert een riante uitrusting met een aantrekkelijk prijskaartje vanaf € 29.495,-.

De Optima Hybrid biedt de zakelijke rijder daarbij ook nog een gunstige netto bijtelling van slechts
€ 258,- per maand.

Kia Rio
De Kia Rio behoort in zijn klasse tot de auto’s met het laagste brandstofverbruik en de laagste CO2-uitstoot. Dat komt door zijn zeer lage rolweerstand en de technisch geavanceerde motoren. De Rio is een auto met A label en slechts 14% bijtelling.

Kia Duurzaam vanuit Kia Nederland
Kia Duurzaam steunt op drie belangrijke pijlers die de milieuproblematiek zowel vanuit een technologisch uitgangspunt als via gedragsverandering benaderen: Innoveren, Reduceren en Compenseren.

Innoveren
Op het gebied van innovatie heeft Kia de afgelopen jaren al duidelijk bewezen wereldwijd ťťn van de frontrunners te zijn op het gebied van ‘groene’ technologie. Kia beschikt in Korea over een omvangrijke divisie waar een grote staf medewerkers uitsluitend bezig is om ontwikkelingen voor de toekomst te toetsen op hun praktische haalbaarheid. Dit Kia Eco-Technology Research Centre verricht onderzoek naar schonere, groenere transportmiddelen voor de toekomst.

Voorbeelden zijn de schone Kia eco_cee’d en de Kia Fuel Cell Electric Vehicle, een brandstofcel studiemodel dat waterstofverbranding met elektrische vierwielaandrijving combineert. Hybridetechnologie is bij Kia inmiddels eveneens in een vergevorderd stadium aanbeland. Kortom, talrijke initiatieven om schonere en brandstofefficiŽntere Kia’s voor nu en in de toekomst te ontwikkelen.

Reduceren
De tweede pijler van Kia Duurzaam is Reduceren. Kia wil mensen bewuster maken van de mogelijkheden die ze binnen hun leefomgeving hebben om zelf een bijdrage te leveren aan het terugdringen van CO2. Om dat streven te realiseren appelleert Kia Nederland vooral aan het gezond verstand van automobilisten. Aan de hand van handige tips wil Kia hen bewegen tot een gedragsverandering bij het autorijden.

Compenseren
Het derde onderdeel van Kia Duurzaam is Compenseren. Ondanks het ontwikkelen van nieuwe innovatieve technologieŽn en het reduceren van brandstofconsumptie, zal er sprake blijven van CO2 emissie. Bomen, gewassen en struiken nemen tijdens hun groei CO2 op. De koolstof (C) gebruiken ze voor de groei van takken, bladeren en wortels. Hierbij komt zuurstof (O2) vrij. Als gevolg van de extra aanplant van bomen, gewassen en struiken wordt extra CO2 uit de atmosfeer gehaald. Kia Nederland investeert in de aanplant van Jatropha-struiken in Mali, Afrika. Ook Kia-rijders kunnen meedoen en een bedrag storten ter compensatie van hun CO2 uitstoot. 

Tips voor duurzamer rijden:

  • Schakel op het juiste koppelmoment.
  • Rij vanaf 80 kilometer per uur al in de 5e versnelling.
  • Controleer maandelijks de bandenspanning.
  • Maak gebruik van toerenteller, cruise control en boordcomputer.
  • Matig de snelheid. De meeste auto’s leggen een bepaalde afstand het zuinigst af bij circa 90 km/uur. Boven 100 km/uur neemt het brandstofverbruik snel toe.
  • Extra bagage in de auto zorgt voor een hoger brandstofverbruik. Elke 10 kg extra gewicht betekent 0,1 liter meerverbruik per 100 kilometer.
  • Neem voor kleine ritjes eens wat vaker de fiets.