Filosofie & historie

Durmi Auto is een groeiende en innoverende organisatie waarbij de klant centraal staat. Alle medewerkers hebben een vakkundige opleiding en erkennen het belang van een betrouwbare en langdurige relatie met afnemers en leveranciers. We onderscheiden ons door het leveren van een totaalpakket. Hierdoor hebben we een vertrouwde plek in de levering van mobiliteit.

We streven naar 'uiterst tevreden' klanten!


Historie

Durmi Auto is officieel Kia dealer en heeft vestigingen in Amsterdam-Noord, Purmerend, Zaandam en Zwaag. Durmi Auto maakt onderdeel van de Stern Groep, een professionele automotive organisatie. In combinatie met de andere Stern bedrijven kan Durmi Auto u nog meer diensten aanbieden op het gebied van automobiliteit, zoals voordelig vervangend vervoer, financieringen, leasing en schadeherstel ('Onze Diensten').

Op 1 juli 2006 werd het bedrijf Van Bruggen in Purmerend overgenomen door de Stern Groep en de bedrijfsnaam werd veranderd in 'Durmi Motors'. De vestigingen in Zwaag, Amsterdam-Noord en Zaandam volgden al snel. In 2008 werd de naam 'Durmi Motors' veranderd in Durmi Auto. Zo kregen we net als de andere Stern bedrijven een vogelnaam met vijf letters. 

Kia in Nederland
De afgelopen jaren  heeft Kia onafgebroken gebouwd aan de implementatie, positionering, en professionalisatie van het merk. Na het samengaan met de Hyundai Motor Groep in 1998 is de groei in een stroomversnelling gekomen. In enkele jaren tijd heeft het complete gamma een ingrijpende vernieuwing ťn uitbreiding ondergaan. Sterke troeven zoals de Kia cee'd familie, de nieuwe ruime Kia Venga, Kia Sportage en de Kia Picanto hebben voor een grote stijging van het marktaandeel gezorgd. En ook de toekomst blijft een speerpunt voor Kia.

Snelle stijger
Kia is een van de snelst groeiende automerken op de Nederlandse automarkt van de afgelopen jaren. In 2004 steeg het marktaandeel met meer dan 50%. Hierdoor eindigde Kia op een 12e positie in de ranglijst van best verkochte personenauto’s. Een prestatie die beloond moest worden, zo vond Kia Motors Corporation. Daarom heeft de Nederlandse Kia organisatie de prestigieuze ‘European Top Performance Award’ uitgereikt gekregen. Een geweldige prestatie, want Kia Motors Nederland was eerder al uitgeroepen tot beste Kia organisatie ter wereld. In 2005 eindigde Kia voor het eerst in de top-10 van best verkochte personenautomerken van Nederland.

In 2010 begon Kia het jaar erg goed door het eerste half jaar als snelste stijger te eindigen. In de periode januari t/m juni 2010 verkocht Kia 9569 Kia’s in Nederland. Hiermee was Kia de snelste stijger met een stijging van 163% ten opzichte van 2009. Maar ook in het jaar 2011 is Kia hard op weg om een vaste top 10 positie te bemachtigen..

Het verkoopsucces van Kia in Nederland duurt onafgebroken voort en ligt volledig in lijn met het wereldwijde verkoopsucces van Kia Motors. Het jaar 2010 werd afgesloten met een indrukwekkende verkoopstijging. De succesvolle Koreaanse autofabrikant blijft maar ‘plussen’. “Wij zijn eind vorig jaar een verkoopoffensief gestart, waarbij we de nadruk hebben gelegd op de ontwikkeling van het merk Kia. Onze 7 jaar garantie is een prima illustratie daarvan. Het succes van die strategie wordt weerspiegeld in de verkoopcijfers. Ten opzichte van het eerste half jaar van 2009 noteren wij zelfs een verkoopstijging van 163%. Daarmee is Kia het merk met de sterkst stijgende verkopen in Nederland.”