Bandenservice 


  • Scherpe prijzen
  • Geen verassingen achteraf
  • Een zeer breed aanbod verschillende soorten banden
  • Professionele adviezen 
  • Opslag van uw banden

Kom voor de scherpste prijzen voor uw banden naar Durmi Auto. Ook dit jaar heeft Durmi Auto weer groots ingekocht. Hierdoor kunnen wij een ruime selectie aan banden tegen de scherpste prijzen aanbieden!

Vraag hier direct de prijs aan voor uw nieuwe banden of maak een afspraak voor de wissel

De bandenmaat vindt u aan de zijkant van uw bandenHet verschil tussen winter en zomerbanden

In de winter verwisselen veel mensen de banden van hun auto voor speciale winterbanden. Met deze winterbanden kunt u op gladde wegen beter remmen. Goed voor de veiligheid op de weg dus. In landen als Duitsland en Oostenrijk zijn winterbanden in de winter zelfs verplicht. Maar hoe werken die winterbanden eigenlijk? En kun je ook in de zomer met winterbanden de weg op?

Als het kouder wordt dan wordt rubber harder. De gewone autoband heeft bij een koude wintertemperatuur daardoor minder goed grip op de weg. Het rubber van winterbanden is zachter. Bij lage temperaturen remt een auto daarom beter op winterbanden.

Winterbanden hebben een ander profiel dan zomerbanden. Ook dat geeft meer grip op gladde wegen. Een winterband is dus niet alleen met sneeuw en ijs veiliger dan gewone zomerbanden. Ook als het koud is remt de winterband beter.

Winterbanden zijn in de winter dus een stuk veiliger op de weg. Kunt u dan niet het hele jaar op winterbanden rijden? Het antwoord is nee. In de zomer heeft u met winterbanden juist een langere remweg dan met gewone zomerbanden. Het rubber van de winterband wordt in de warme zomer te zacht om goed te kunnen remmen. Bovendien is het profiel van de winterbanden ontworpen voor natte of besneeuwde wegen. Op droge, warme wegen remmen zomerbanden het beste.

Vraag direct een offerte aan, of kom langs in een van onze vestigingen voor een persoonlijk advies.  

Hoe lang gaan autobanden mee?

Afhankelijk van het merk, uw rijstijl en of ze goed onderhouden zijn, kunnen banden meerdere jaren mee. Belangrijk is dat u de banden regelmatig controleert. U kunt ook een vrijblijvende bandencontrole aanvragen bij een Stern vestiging. De juiste bandenspanning vindt u in het onderhoudsboekje van de auto. Te slappe banden slijten veel sneller.


Wanneer moeten banden vervangen worden?

Het functioneren van een band ligt voornamelijk in de diepte van het profiel. Gemiddeld heeft een nieuwe band tussen de 9,5 mm en 7 mm profiel. Door slijtage kunt u uit het profiel opmaken hoe lang banden nog mee kunnen. Het wettelijke minimum in Europa ligt op 1,6 mm. Bij Stern raden wij echter nieuwe banden al aan bij een profiel van 2 mm. Uw grip op de weg is dan al zover verslechterd dat het een negatieve impact op het rijden kan hebben, vooral op een nat wegdek. En in Nederland regent het gemiddeld veel.
Twijfelt u of uw banden nog voldoende profiel hebben? Onze monteurs kijken met u mee en geven advies, gratis en vrijblijvend.