Distributieriem vervangen


  • Onderhoud door onze echte Kia-specialisten
  • Werkzaamheden worden uitsluitend uitgevoerd met kwaliteitsonderdelen
  • Gebruik van geavanceerde diagnoseapparatuur en gereedschappen
  • Vaste prijzen: u weet dus waar u aan toe bent
  • Behoud van uw 8 jaar Kia Garantie
  • Alle merken welkom

Download hier de Distributieriem flyer van Kia.*genoemde prijs is voor het vervangen van de distributieriem en de spanrollen bij een Kia Picanto v.a. 90.000 km


 

Durmi Auto serviceaanvraag:

Elke auto, model en uitvoering heeft verschillende service en onderhoud nodig. Daarom is het lastig om een vaste prijs voor onze services te communiceren. Durmi Auto lost dit op door een werkplaatsofferte op maat aan te bieden. Dit werkt als volgt:  


 

1. U kiest de gewenste service of onderhoud uit
2. U vraagt telefonisch of digitaal een vrijblijvende offerte op maat aan
3. Wij reageren zo snel mogelijk met een gepaste offerte ingericht op de gewenste service en uw auto
4. U geeft akkoord op de offerte en maakt gemakkelijk telefonisch of digitaal een werkplaatsafspraak.
5. Of u reageert telefonisch of digitaal of op de offerte en bespreekt met ons de kosten
6. De werkplaatsafspraak wordt gemaakt op het tijdstip dat het beste uitkomt.

Natuurlijk kunt u ook zonder offerte een werkplaatsafspraak maken bij Durmi Auto. 

Waarom moet uw distributieriem worden vervangen?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel in de motor van uw auto. Deze zorgt dat de timing van essentiŽle onderdelen in een verbrandingsmotor continu gewaarborgd blijft. De distributieriem is een riem die bestaat uit rubber en vezels. Deze materialen zijn aan slijtage onderhevig. De riem zal daarom periodiek vervangen moeten worden. Het vervangen van de distributieriem is arbeidsintensief en daardoor een kostbare reparatie. Maar wanneer de distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze beschadigen of breken. De motor kan hierdoor flinke schade oplopen! Laat de distributieriem daarom op tijd, volgens fabrieksvoorschriften vervangen.


De distributieriem vervangen is arbeidsintensief 


Voordat de monteur de distributieriem kan monteren, zal hij de oude distributieriem moeten demonteren. Deze riem is niet direct bereikbaar. Er moeten eerst veel onderdelen worden gedemonteerd, zoals bijvoorbeeld de multiriemen, krukaspoeli, afhankelijk van het model de aluminium afdekplaat en het luchtfiterhuis ťn tenslotte de stofkappen. Omdat de distributieriem op een lastig bereikbare plek in de auto zit, is het vervangen van de riem tijdrovend en kostbaar.


Bij de vervanging van de distributieriem worden de overige delen die in contact staan met de riem gecontroleerd. De geleiderol en spanrol, waar de distributieriem omheen rolt, worden ook vervangen. Bij de vervanging van de riem controleert de monteur ook of de riem de juiste spanning heeft. Als de riemspanning correct is, kunnen alle gedemonteerde delen opnieuw gemonteerd worden. Ter controle of alles goed is aangesloten, draait de monteur de motor handmatig rond. Hoeveel uur de totale vervanging van de distributieriem in beslag neemt, is afhankelijk van het Kia model. Dit kan oplopen tot een vervangingstijd van zes uur.


Precisiewerk

Het is belangrijk dat de distributieriem op de juiste manier wordt vervangen. Vaak worden daarbij ook andere delen die in contact staan met de riem vervangen, omdat versleten componenten schade aan de nieuwe riem kunnen toebrengen. Tijdens het vervangen van de riem moeten allerlei markeringen en merktekens op de juiste plek staan, zodat de timing van verschillende onderdelen goed is. Ook een correcte riemspanning tijdens de montage is van essentieel belang voor een goede werking. 


Distributieriem vervangen voor alle merken

Dit is slechts een greep van de auto’s waarvoor onze ervaren monteurs de distributie kunnen vervangen. Andere merken auto’s zijn ook welkom voor onderhoud bij SternPoint: Abarth, Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, CitroŽn, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge,Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Marcedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo.

 

Een greep uit onze service