Koppeling vervangen


  1. Ervaring met gecompliceerde reparaties
  2. Altijd 100% originele onderdelen
  3. 7 jaar garantie van Kia blijft intact
  4. Verzekerd van jarenlang zorgeloos rijden
  5. Scherpe vaste prijzen
  6. Direct controle van overige onderdelen


Wat zit er bij de koppeling service inbegrepen?
  • Montage of onderhoud
  • Milieutoeslag
  • BTW

  

Durmi Auto serviceaanvraag

Elke auto, model en uitvoering heeft verschillende service en onderhoud nodig. Daarom is het lastig om een vaste prijs voor onze services te communiceren. Durmi Auto lost dit op door een werkplaatsofferte op maat aan te bieden. Dit werkt als volgt:   
 

1. U kiest een gewenste service of onderhoud uit
2. U vraagt telefonisch of digitaal een vrijblijvende offerte op maat aan. Direct aanvragen.
3. Wij reageren zo snel mogelijk met een gepaste offerte ingericht op de gewenste service en uw auto
4. U geeft akkoord op de offerte en maakt gemakkelijk telefonisch of digitaal een werkplaatsafspraak. Afspraak maken.
5. Of U reageert telefonisch of digitaal of op de offerte en bespreekt met ons de kosten
6. De werkplaatsafspraak wordt gemaakt op het tijdstip dat het beste uitkomt.

Natuurlijk kunt u ook zonder offerte een werkplaatsafspraak maken bij Durmi Auto. Waarom moet een koppeling tijdig vervangen worden?

Alle handgeschakelde auto’s hebben een koppeling. De koppeling is één van de belangrijkste onderdelen van een auto en zorgt voor de overbrenging tussen de motor en de aangedreven wielen.

De koppeling slijt door gebruik. Hoe meer de koppeling slijt, hoe groter de kans is dat ook andere onderdelen hieronder gaan lijden. Dit heeft extra reparaties en onderhoud tot gevolg. Als de koppelingsplaten versleten zijn zal de auto moeizaam zijn bestemming bereiken. Dit is goed te merken bij snel optrekken en zware belasting. Wanneer de koppeling echt versleten is zal het motortoerental fors oplopen ten opzichte van de snelheid van de auto. De koppelingsplaat kan geen verbinding meer maken met de motor en de versnellingsbak en moet dringend worden vervangen. Het vervangen van de koppeling is arbeidsintensief. De koppeling bevindt zich tussen de motor en de versnellingsbak. Om bij de koppeling te komen zal eerst de versnellingsbak gedemonteerd moeten worden.

De koppeling bestaat uit een koppelingsplaat, een drukgroep en een druklager. Omdat de delen op elkaar inslijten en om een optimale werking van de koppeling te garanderen, moet de koppeling altijd in zijn geheel vervangen worden, dus zowel de koppelingsplaat, drukgroep en druklager. Hoeveel tijd de totale vervanging van de koppeling in beslag neemt, is afhankelijk van het Kia model. Dit kan oplopen tot een vervangingstijd van acht uur.


Wanneer moet de koppeling worden vervangen?

De koppeling heeft geen voorgeschreven levensduur of vervangingstermijn. Wanneer de koppeling vervangen moet worden is afhankelijk van het gebruik. Wanneer u hard rijdt, veel in de file rijdt of veel in de stad rijdt, slijt de koppeling sneller. Tijdens het onderhoud bij Durmi Auto wordt de koppeling altijd gecontroleerd. De koppeling wordt vervangen als de werking niet meer toereikend is. Merkt u tussentijds dat de koppeling niet meer goed werkt en gaat slippen, het bedienen van het koppelingspedaal zwaarder wordt, hoog aangrijpt of de versnellingsbak slecht schakelt, ga dan voor een controle naar Durmi Auto. Soms moet de koppeling anders afgesteld worden en soms moet deze vervangen worden, om meer schade en stranding van de auto te voorkomen. Als de koppeling slipt dient deze zo snel mogelijk te worden vervangen.