Onderhoud: kleine en grote beurt


  1. Gratis modificaties en updates
  2. 100% originele onderdelen
  3. Veiligheid voorop
  4. Ervaring en deskundigheid van onze Kia-reparateurs
  5. Behoud van uw 7 jaar Kia Garantie
  6. Vaste scherpe prijzen
  7. Geen verassingen achteraf
Durmi Auto Onderhoudsaanvraag:

Elke auto, model en uitvoering heeft verschillende service en onderhoud nodig. Daarom is het lastig om een vaste prijs voor onze services te communiceren. Durmi Auto lost dit op door een werkplaatsofferte op maat aan te bieden. Dit werkt als volgt: 

1. U kiest de gewenste service of onderhoud uit

2. U vraagt telefonisch of digitaal een vrijblijvende offerte op maat aan
3. Wij reageren zo snel mogelijk met een gepaste offerte ingericht op de gewenste service en uw auto
4. U geeft akkoord op de offerte en maakt gemakkelijk telefonisch of digitaal een werkplaatsafspraak.
5. Of u reageert telefonisch of digitaal of op de offerte en bespreekt met ons de kosten
6. De werkplaatsafspraak wordt gemaakt op het tijdstip dat het beste uitkomt.

Natuurlijk kunt u ook zonder offerte een werkplaatsafspraak maken bij Durmi Auto. 

Waarom heeft uw auto onderhoud nodig?

Als auto bezitter wilt u natuurlijk onbezorgd van uw auto genieten. Om nare verrassingen te voorkomen is het van belang dat u tijdig onderhoud laat plegen. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw auto. In uw onderhoudsboekje kunt u zien wanneer uw auto toe is aan welk onderhoud. Dat is afhankelijk van het aantal maanden en het aantal kilometers dat u met de auto heeft gereden. Laat u uw auto volgens fabrieksvoorschriften bij Durmi Auto onderhouden, dan houdt u bovendien recht op de Internationale Wegenhulpgarantie. Mocht u dan toch een keer onverhoopt stranden, dan bent u verzekerd van gratis hulp bij mechanische pech.

 
Wat houdt een kleine of grote beurt in?

Bij een kleine beurt controleert de monteur de vitale delen en functies van uw auto. Tijdens deze beurt worden onder andere de accu en banden geÔnspecteerd, de olie ververst en vervangt de monteur het oliefilter. Het uitvoeren van de kleine beurt duurt ongeveer ťťn uur.

Bij de grote beurt gaat de inspectie nog verder. Uw auto wordt hierbij op bijna alle delen gecontroleerd. Naast inspectie vindt er afhankelijk van de beurt, ook reparatie aan slijtagedelen plaats. Voor sommige delen, zoals bijvoorbeeld de remblokken en remschijven, is de levensduur afhankelijk van het gebruik. Voor andere onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal jaren of verreden kilometers, afhankelijk wat het eerste komt. Het uitvoeren van een grote beurt duurt ongeveer twee tot drie uur.

Zijn er onvoorziene reparaties, zoals bijvoorbeeld een defect dat gevonden is tijdens de vele inspecties, dan verhelpt de monteur deze, na uw toestemming, vakkundig. In uw onderhoudsboekje kunt u zien wanneer uw Kia toe is aan een kleine of grote beurt. Tevens kunt u daar lezen bij welke kilometerstand welke extra werkzaamheden of inspecties bij de beurt worden uitgevoerd.

Hoe wordt een beurt uitgevoerd?

De monteur heeft per model een onderhoudslijst met daarop de punten die hij bij een kleine of grote beurt uitvoert. Hij vinkt elk onderdeel dat gecontroleerd of vervangen is af. Wanneer alle punten op de onderhoudslijst uitgevoerd zijn en er een proefrit als eindcontrole heeft plaatsgevonden, kunt u weer veilig en verantwoord de weg op!
 

 


 Een greep uit onze service