Onderhoud aan uw remmen


  • Betrouwbare reparatie of onderhoud
  • Ervaring van deskundige Kia-reparateurs
  • 100% originele onderdelen
  • Behoud van uw 7 jaar Kia Garantie
  • Altijd een afgesproken scherpe prijs
  • Extra aandacht voor veiligheid en betrouwbaarheid
  • Gratis modificaties

Download hier de Kia Brochure: Remmen

Wat zit er bij de prijs van de remmen service inbegrepen?


  • Montage, reparatie of onderhoud
  • BTW
  • Milieutoeslag
* v.a. prijs is voor reparatie remblokset voor Kia Picanto 1.0Durmi Auto serviceaanvraag

Elke auto, model en uitvoering heeft verschillende service en onderhoud nodig. Daarom is het lastig om een vaste prijs voor onze services te communiceren. Durmi Auto lost dit op door een werkplaatsofferte op maat aan te bieden. Dit werkt als volgt:1. U kiest een gewenste service of onderhoud uit
2. U vraagt telefonisch of digitaal een vrijblijvende offerte op maat aan
3. Wij reageren zo snel mogelijk met een gepaste offerte ingericht op de gewenste service en uw auto
4. U geeft akkoord op de offerte en maakt gemakkelijk telefonisch of digitaal een werkplaatsafspraak.
5. Of u reageert telefonisch of digitaal of op de offerte en bespreekt met ons de kosten
6. De werkplaatsafspraak wordt gemaakt op het tijdstip dat het beste uitkomt.


Natuurlijk kunt u ook zonder offerte een werkplaatsafspraak maken bij Durmi Auto. 


Waarom moeten uw remmen gecontroleerd worden?

Goede remmen zijn strikt noodzakelijk voor de verkeersveiligheid. Remmen slijten door het gebruik. De slijtage gaat geleidelijk en is mede afhankelijk van de rijstijl. Regelmatige controle van de remmen is belangrijk, want een afwijking aan de remmen kan zorgen voor een langere remweg en leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties.


Controle van de remblokken

Remmen slijten door het gebruik. De remblokken slijten over het algemeen het eerst. Bij de controle van de remblokken wordt de dikte van de blokken gemeten. Op basis hiervan kan de monteur aangeven hoe lang de remblokken nog mee kunnen en een advies geven wanneer de remblokken vervangen moeten worden. In veel gevallen waar de remwerking niet optimaal is, moeten de remblokken worden vervangen. Als deze niet tijdig worden vervangen kan dat grotere schade tot gevolg hebben waardoor de remschijven voortijdig vervangen zullen moeten worden. Het vervangen van de remblokken aan de voorzijde duurt ongeveer een half uur en in combinatie met het vervangen van de remschijf een uur. Het vervangen van remblokken aan de achterzijde duurt iets langer, omdat er doorgaans een handremmechanisme in zit, wat extra werk met zich meebrengt.


Controle van de remschijven

Ook de remschijven slijten en gaan geen autoleven mee. Een remschijf heeft een minimale dikte nodig om veilig te kunnen werken. Is de remschijf door slijtage te dun geworden, dan moet deze worden vervangen. Naast slijtage is een remschijf ook onderhevig aan corrosie. Ernstige corrosie kan de remschijf permanente schade toebrengen en daarmee de werking verminderen. Een remschijf met schade ten gevolge van corrosie kan niet altijd worden hersteld. Meestal is vervanging noodzakelijk.


Remservice – Controle van het hele remsysteem

Voor de controle van de remmen demonteert de monteur de wielen. Vervolgens worden alle onderdelen van het remsysteem, waaronder remblokken, remklauwen, en remcilinders, gecontroleerd. Tevens worden de remleidingen en koppelingen gecontroleerd op lekkage en corrosie. Ook worden de remslangen gecontroleerd op lekkage en hun algehele staat. Inspectie van de de stof- en afschermhoesjes is belangrijk, omdat deze voorkomen dat er water bij de remdelen komt en deze delen gaan roesten. Al deze delen dienen in goede staat te verkeren en alle bewegende delen dienen goed gangbaar te zijn. Afwijkingen worden opgemerkt en dienen gerepareerd te worden.

Voor een goede werking van het remsysteem is ook een goede staat van de remvloeistof van belang. Er kan vocht in de remvloeistof zijn gekomen en dat kan leiden tot een afnemende remwerking. Remvloeistof is hygroscopisch wat wil zeggen dat deze altijd vocht uit de lucht met zich mengt. Dit verlaagt het kookpunt en tast delen van het remsysteem aan. Een greep uit onze service