Schokdemper vervangen


  • 100% originele onderdelen
  • Ervaren en professionele Kia-reparateurs 
  • Onderdelen altijd op voorraad
  • Behoud van uw 8 jaar Kia garantie
  • Vaste scherpe prijzen
  • Geen verassingen achteraf
  • Gratis modificaties 

Download hier de Kia brochure: Schomdempers

 *prijs voor schokdempers achter voor een Kia Picanto.


Durmi Auto Serviceaanvraag:

Elke auto, model en uitvoering heeft verschillende service en onderhoud nodig. Daarom is het lastig om een vaste prijs voor onze services te communiceren. Durmi Auto lost dit op door een werkplaatsofferte op maat aan te bieden. Dit werkt als volgt:  

1. U kiest de gewenste service of onderhoud uit.
2. U vraagt telefonisch of digitaal een vrijblijvende offerte op maat aan
3. Wij reageren zo snel mogelijk met een gepaste offerte ingericht op de gewenste service en uw auto.
4. U geeft akkoord op de offerte en maakt gemakkelijk telefonisch of digitaal een werkplaatsafspraak.
5. Of u reageert telefonisch of digitaal of op de offerte en bespreekt met ons de kosten.
6. De werkplaatsafspraak wordt gemaakt op het tijdstip dat het beste uitkomt.


Natuurlijk kunt u ook zonder offerte een werkplaatsafspraak maken bij Durmi Auto. Over uw schokdempers.

Elke auto is uitgerust met schokdempers. Schokdempers zijn belangrijk bij het opvangen van de kracht bij het remmen en zorgen voor optimaal wegcontact van de auto, ook bij een hobbelig wegdek en in de bochten. Als een wiel bij een hobbel omhoog komt, zorgt een schokdemper ervoor dat het wiel het contact met het wegdek behoudt. Een schokdemper zorgt dus voor het dempen van het veren van de auto. Als dat niet zou gebeuren, zou de auto gaan deinen en het wegcontact verliezen. Schokdempers bepalen in grote mate de wegligging en daarmee de veiligheid van uw auto.


Waarom moeten schokdempers worden vervangen?

Een schokdemper is een slijtagegevoelig onderdeel. Slijtage van de schokdempers is een geleidelijk proces en is onder andere afhankelijk van het aantal gereden kilometers en uw rijstijl. Versleten (of slechte) schokdempers zorgen voor een grotere kans op instabiele wegligging, aquaplaning, grote slijtage aan banden en dragende chassisonderdelen en een langere remweg.


Het vervangen van de schokdemper

Een schokdemper is een onderdeel van de wielophanging. Om de schokdemper te vervangen, moet de monteur de wielen demonteren en diverse delen van de wielophanging losmaken. Bij de vervanging van de schokdemper controleert de monteur ook de hoofdveer, veerpootlagers en beschermhoezen. Als de schokdemper versleten is, zijn deze delen vaak ook versleten. Schokdempers zijn bevestigd bij elk wiel. Voor optimale veiligheid en comfort wordt sterk aangeraden om de dempers per paar te vervangen (links en rechts) om zo een goede balans in de auto te behouden.

Als delen van de wielophanging los geweest zijn, moet de wieluitlijning opnieuw afgesteld worden. Dit voorkomt het scheeftrekken van de auto tijdens het rijden en overmatige bandenslijtage. Het vervangen van een schokdemper is een nauwkeurige reparatie, omdat de schokdemper onderdeel is van een complexe constructie en heel belangrijk is voor de veiligheid. De tijd om een schokdemper te vervangen is verschillend per Kia model en locatie van de schokdemper (voor of achter) en varieert van 45 minuten tot twee uur.

Wist u dat schokdempers ťťn van de belangrijkste onderdelen van het onderstel van uw auto zijn?

Schokdempers bepalen de wegligging en remweg van uw auto. Als schokdempers slijten merkt u dit niet direct. Toch wordt de demping minder en daardoor wordt het contact met de weg minder en de remweg langer. Tijdens de APK en onderhoudsbeurten worden de schokdempers gecontroleerd.


Extra controle?

Als de schokdempers versleten zijn, merkt u dat vooral wanneer uw auto blijft naveren na het stoppen. U kunt zelf de conditie van de schokdempers controleren door op de vering van uw auto te letten. Als deze stug of juist heel licht aanvoelt, adviseren wij om uw schokdempers te laten controleren bij Durmi Auto.


Nieuwe schokdempers voor alle automerken en modellen

De ervaren monteurs van Stern kunnen nieuwe schokdempers monteren onder elk automodel. U kunt altijd een offerte voor schokdempers vervangen aanvragen, niet alleen wanneer het een dealermerk betreft zoals Mercedes-Benz, Volvo, Ford, Jaguar, Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Audi, Dacia, Volkswagen, Jeep, Kia, Land Rover, Mitsubishi, Nissan, Opel, Renault, Seat, smart en Subaru. Ook andere merken automodellen kunnen nieuwe schokdempers gemonteerd krijgen bij Stern: BMW, Chevrolet, Chrysler, CitroŽn, Daewoo, Toyota, Suzuki, Skoda, Saab, Peugeot, Mini, Lancia, Lexus, Hyundai, Honda, Dodge en Daihatsu.

 

Een greep uit onze service