Elektrisch rijden
De eerste stap is instappen


Met dit motto maakt Kia duidelijk dat er al veel Kia-rijders zijn die al elektrisch rijden, elke dag. Die zijn al over- ťn ingestapt. Bijvoorbeeld in de elektrische e-Niro. En sinds kort is er ook de 100% elektrische e-Soul. Deze spannende verschijning biedt een rijbereik van ruim 450 km (WLTP).

Voor wie naast batterijtechnologie ook nog graag vertrouwt op een benzinemotor met lage CO2-uitstoot, biedt Kia bovendien een complete range hybrides en plug-in hybrides. Zoveel keuzevrijheid in aandrijfsystemen vind je nergens.

Ben jij ook klaar om over te schakelen naar elektrisch en wil je meer weten? Lees dan nu verder.

Heeft u vragen over elektrisch rijden? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom.

 Ontdek onze elektrische modellen

 

   
ONTDEK DE E-NIRO >  ONTDEK DE E-SOUL >

Rijbereik


Net als bij brandstofauto's is het rijbereik van elektrische auto's afhankelijk van een paar dingen. Allereerst de capaciteit van de batterij en het totaalgewicht inclusief inzittenden en bagage. Ook je rijstijl, het terrein en de weersomstandigheden beÔnvloeden het verbruik, en dus je actieradius. Door je goed te laten informeren over de verschillende factoren, kun je nog zuiniger en verder rijden.

Laden

Je elektrische Kia opladen kan op veel plekken en manieren. Gewoon thuis, 's nachts of overdag. Op kantoor of in de stad aan een laadpaal. Of onderweg, aan een snellader. Een volle accu haal je tegenwoordig bijna overal.


Kia maakt elektrisch rijden verrassend gemakkelijk. We bieden een breed (en groeiend) aanbod van aantrekkelijke geŽlektrificeerde modellen. En met onze laadservices zorgen we dat jij makkelijk kunt opladen en ongestoord kunt genieten van je Kia, altijd en overal. De informatie op deze pagina is ook als download beschikbaar.

Kosten en bijtelling

Een elektrische Kia biedt veel (fiscale) voordelen, zowel bij aanschaf als bij gebruik. Daar geniet je als eigenaar, berijder of ondernemer dus extra van. Je betaalt geen BPM of wegenbelasting. En als zakelijke rijder betaal je een lekker lage bijtelling. 


Het opladen van een elektrisch voertuig is over het algemeen heel voordelig. De exacte prijs die je betaalt per kWh verschilt wel. Die hangt onder meer af van de plek waar je laadt, of je snellaadt of niet, en zelfs van de tijd van de dag: thuis opladen tegen nacht- of daltarief is het voordeligst.


De totale gebruikskosten van een EV zijn meestal lager dan die van een vergelijkbare benzine- of dieselauto.

  DOWNLOAD LAADOPLOSSINGEN BROCHURE  


Hybrid & Plug-in Hybrid

Een hybride auto heeft niet slechts ťťn motor, maar twee. Terwijl conventionele auto's werken met een interne verbrandingsmotor en brandstof, en elektrische auto's met een elektromotor en accu's, heeft een hybride de voordelen van allebei.
Een Plug-in Hybrid kun je zelfs met de bijgeleverde laadkabels opladen via een normaal stopcontact of aan een openbare laadpaal. Dat geeft de PHEV een groter puur elektrisch bereik dan een gewone Hybrid.

100% Elektrisch


Een volledige elektrische Kia heeft alleen een elektromotor en stoot geen schadelijke stoffen uit - hij heeft niet eens een uitlaat. De accu's laad je op via stopcontact, laadpaal of snellader ťn door het terugwinnen van bewegingsenergie: als je remt op de motor, werkt de elektromotor als dynamo en win je zelfs het kleinste beetje kinetische energie terug.
Elektrisch rijden is voor zakelijke rijders zeer interessant. Met een lage bijtelling voor zakelijke rijders en een indrukwekkend rijbereik tot 455 km (volgens WLTP) op een volle batterij is een elektrische Kia de ideale keuze.